Albiinoja, pastelleja ja pentuja! | Taskuvarkaani

4. elokuuta 2012

Albiinoja, pastelleja ja pentuja!

Kuten tuossa aiemmin olenkin jo maininnut, on meille muuttamassa tässä kuussa toinen frettityttö. Tyttö on varattu Pickpocket's Ferretsiltä jo ajat sitten, ja nyt olisin sitä noutamassa kotiin vajaan kahden viikon päästä. Eräässä aiemmassa postauksessa sanoin, että pentu tulee Rosebuds-pentueesta, eli Daran (Pickpocket's Milky Way) ja Paran (Valgetuhkur Zippo) pentueesta. Asia kuitenkin muuttui yllättäen, eikä minulle olekaan tulossa pentua tästä kyseisestä pentueesta. Ei hätää, kyllä minulle edelleenkin on tulossa pieni tyttöfretti, asiat vain hieman muuttuivat ja pikkuneiti onkin tulossa minulle eri pentueesta.


Nyt hieman valotan pennun vaihdon syytä. Toki olisin niin mielelläni ottanut pennun tuosta yllämainitusta pentueesta, josta sen jo ajat sitten olinkin varannut. Dara ja Para ovat molemmat aivan upeita frettejä, ja toivonkin, että minulle tulee tulevaisuudessa vielä mahdollisuus saada heidän jälkeläisiään, yhdessä tai erikseen. Alunperinhän toivoin pennun perivän emonsa upean värityksen, eli toivoin suklaan väristä pentua. Koko pentue on kuitenkin pastellia. Vaihto ei toki johtunut pentujen värityksestä, ei tietenkään, mutta voi tietenkin olla, etten olisi halunnut vaihtaa ollenkaan, jos pennut olisivat olleet suklaita.Tätä en voi tietää, koska niin ei käynyt.

Kasvattaja kysyi minulta jo paljon aiemmin, että olisiko minulla mitään mielenkiintoa albiinotyttöä kohtaan, ja tällöin ehkä hieman emmin, ja pitäydyin mieluummin tuossa toisessa pentueessa. Kuitenkin sen jälkeen aloin katsella albiinoita sillä silmällä, josko minulle joskus olisi sellainen tulossa, ja ihastuinkin niihin kovin. Tällöin en toki vielä ajatellut ottavani nyt albiinopentua, mutta tutkin asiaa valmiiksi.

Viime maanantaina kävin kasvattajan luona katsomassa pentuja, ja kun ihastelin albiinopentujakin, hän sanoi, että voin vielä vaihtaa sellaiseen. Tähänkin vastasin, että ehkä minä nyt pitäydyn tässä pastellissa, nekin kun olivat niin syötävän suloisia. Niillä oli myös todella sirot, hyvät ja nätit kasvonpiirteet, mistä pidin todella. Kuitenkin, kun menin kotiin ja näytin kämppikselleni kuvia molemmista pentueista, hän ihastui niihin albiinopentuihin totaalisesti. Sitten, kun vielä menin kertomaankin, että kasvattaja oli sanonut voisivamme vaihtaa sellaiseen, hän innostui vielä lisää. Lupasin hänelle, että kysyn vielä vaihdon mahdollisuutta. Itsekin pidän sekä pentueen emoa, että isää todella upeina, ja olinkin jo aiemmin halunnut pentua tältä aivan upealta albiinonaaraalta. En tuota päivää aiemmin ollut kovinkaan suuremmin kiinnittänyt huomiota tuon pentueen isään, mutta nyt kun hieman katselin tarkemmin, näin sen olevan aivan upea pastelliuros. Tältä yhdistelmältä ajattelin joskus haluavani pennun, mutta olisi voinut olla, ettei samaa yhdistelmää enää olisi edes tullutkaan koskaan. Olin jo aiemmin päättänyt, että haluan tulevaisuudessa tämän upean albiinonaaraan pennun, ja sanoinkin siitä kasvattajalle (johon hän sanoi myös tuon vaihtomahdollisuuden), ja hän sanoi todennäköisesti teettävänsä kyseisellä naaraalla parin vuoden päästä pennut. Olin heti ilmoittautumassa pennun haluajaksi tuosta pentueesta. :D

Kuitenkin, lähetin kasvattajalle viestiä, ja albiinotyttöjä oli kuin olikin edelleen vapaana, joten sovimme, että meille muuttaakin sellainen! Tyttö muuttaa meille tämän kuun puolenvälin tienoilla. Olen todella iloinen, että minulle tuli mahdollisuus saada pentu näistä upeista vanhemmista.

Ja nyt, kun olen asiaa hieman teille valottanut, voinkin paljastaa, mikä pentue kyseessä on! Vaikka kaikki tosin sen tuosta tekstistä jo arvasivatkin, en silti kertonut pentueen, tai pentujen vanhempien nimiä. (:
Meille muuttaa siis pieni tyttöpentu Cheers!-pentueesta, vanhemmat ovat Isla (Malen'Koe Chudo Ilsa) ja Matu (Ferrets Beauty Vodka Martini). Isla on aivan upea kookas albiino frettityttö kaukaa Siperiasta, jolla on erittäin tuuhea ja lumivalkoinen turkki. Isla on pärjännyt jokaisessa käymässään näyttelyssä aivan mahtavan hyvin, mikä ei tosin ole mikään ihme. Isla on täysin venäläistä linjaa. Tämän frettinaaraan pentua siis olenkin halunnut, mutta vain myöhempään ajankohtaan; en olisi uskonut saavani pentua Islalta jo nyt! Pentueen isä taas on myöskin upea, Moskovassa syntynyt pastelliuros Matu. Matu on myöskin täysin standardilinjainen, suvultaan venäläinen fretti, jolla on suhteellisen lyhyt häntä; Matun ollessa pentu, hänen emonsa oli vahingossa purrut hännän poikki. Matu on siis Valgetuhkur -nimellä kasvattavan virolaisen kasvattajan kasvatusuros. Tyttöpentu, joka luoksemme muuttaa, on siis tästä pentueesta, joka on varmasti perinyt vanhemmiltaan vahvat piirteet, tuuhean turkin sekä hyvän luonteen.

Vielä en tiedä, kuka noista tyttöpennuista meille muuttaa, joten en tähän kuvia voi laittaa. Enkä typeränä ottanut kasvattajan luona ollessani yhtään kuvaa pennuista itse. Kasvattaja sanoi tekevänsä viikonlopun aikana/jälkeen päätökset siitä, kuka pennuista menee kenellekkin, ja lupasi laittaa minulle heti viestiä, kun on varma tieto siitä kuka noista albiinotyttösistä meille nyt sitten tuleekaan. Heti, kun saan sen tietää, laitan tiedon tänne blogiin ja vaikka vähän kuviakin, tai ainakin linkkejä kuviin! (:

Pahoittelen täysin kuvatonta postausta, kun minulla ei ole kuvia pennuista. En tähän postaukseen viitsinyt Ferasta kuvia laittaa, kun hänestä ei nyt tässä mainittu halaistua sanaakaan ennen tätä lausetta. Käykää ihmeessä katselemassa kuvia pennuista ja niiden vanhemmista kasvattajan, Pickpocket's Ferretsin kotisivuilta! Linkit molempiin pentueisiin, sekä Cheers!-pentueen vanhempiin löydätte tekstin seasta!

10 kommenttia :

 1. Voi ei odotan kyllä innolla kuvia uudesta fretistäsi! Itse rakastan albiinoja; kotoakin löytyy kaksi sellaista :D Tuo Isla näyttää kyllä aivan uskomattomalta, ihan kateeksi käy että saat sen pennun! Oikea valioyksilö.. :--)
  Alankin seuraamaan blogia samantein! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isla on kyllä aivan uskomattoman upea albiinofretti ja olenkin todella kiitollinen, että saan hänen jälkikasvunsa, josta varmasti kasvaa yhtä upea kuin äitinsäkin. (:
   Noudan pikkuisen reilun viikon päästä kotiin, ja olenkin varmasti jo heti ensimmäisenä päivänä kamera kädessä! Laitan kuvia tänne siis samantien ;)

   Poista
 2. Olisin itekin kyllä vaihtanut tuohon albiinoon! Ja yksi tyhmä kysymys.. tiedätkö mistä johtuu albiinojen silmien punainen väri? Onko kyse jostakin mutaatiosta? kun on kuulemma albiinoja normaaleillakin silmillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Albiinohan johtuu geenimutaatiosta, jonka vuoksi keho ei tuota tarpeeksi tyroksiinia, jota taas tarvitaan väripigmentin kehittymiseen. Albiinoilta puuttuu siis kokonaan väripigmentti, jonka johdosta albiinofretit ovat valkoisia. Myös silmistä puuttuu pigmentti, ja punaisuus johtuu silmässä ja silmän alla olevien verisuonien värin heijastumisesta silmiin.

   Albiinofreteillä punaiset silmät kyllä ovat normaalit, tarkoitit varmaankin mustasilmäisiä albiinoja, eli DEWejä. On siis olemassa albiinofrettejä mustin silmin, mutta ne kuuluvat fancy-väreihin, joilla on yllättävän paljon perinnöllisiä sairauksia, kuten Waardenburgin syndroomaa. Itse en sellaista frettiä ottaisi juurikin noiden sairauksien vuoksi. Yllämainittu syndrooma aiheuttaa monenlaisia fretin elämänlaatua heikentäviä oireita.

   Poista
 3. Ihanaa frettipentuja! Tulen katsomaan kuvia heti kun laitat niitä tänne ;-D Kuinka isoiksi fretit muuten kasvavat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Freteissä on yllättävänkin paljon kokoeroja. Naaraat ovat keskimäärin 800-1500 grammaisia, mutta löytyy kyllä niin suurempiakin, kuin sitten niitä 500 grammaisiakin. Fera painaa tällä hetkellä 1,2kg, ja ikää tytöllä on vasta 4kuukautta.
   Urokset taas ovat keskimäärin kookkaampia, vaikka löytyykin uroksia, jotka ovat naaraita pienempiä. Urosten paino heittelehtii 1-3,5 kilon paikkeilla, joskin yleisin paino uroksilla on ehkä se 1,8-1,5kg.

   Fretin painoon vaikuttavat niin perintötekijä, ruokavalio kuin ruokahalukin ;) Raakaruoalla tuokitut fretit ovat suurempia, kuin jos niitä olisi ruokittu kuivaruoalla. Ja Venäläistä linjaa olevat fretit ovat paljon suurempia, kuin vaikkapa Unkarilaista linjaa olevat. Venäjältä tulevatkin maailman suurimmat fretit. Meillä kaikki kolme ovat venäläistä linjaa; niin Doussi, Fera kuin tuleva albiinotyttökin.

   Poista
  2. Damn it, tuossa urosten painoasiassa piti lukea 1,8-2,5kg, eikä 1,5..:D No nyt on sekin korjattu, joskin tosin hieman jäljessä.

   Poista
 4. Niin ja miksi blogiisi ei voi kommentoida nimettömänä tai anonyyminä? Minun piti sen takia tehdä profiili itselleni että pyst yin kommentoimaan. /:

  VastaaPoista
 5. En muuten tiedä, miksei tänne pysty kommentoimaan anonyyminäkin. Olen sitä itsekin ihmetellyt, ja yritän muuttaa asetuksia niin, että sekin onnistuu. Hieman harmittaa, kun porukka sitten sen takia jättää kommentoimatta tai kysymättä tärkeitä kysymyksiä, kun ei voi anonyyminä kommentoida, vaan pitäsi näyttää nimensä tai joidenkin vain sen takia rekisteröityä.

  Toivottavasti saan muokattua niitä asetuksia, jotta sekin sitten kohta onnistuu! Kiva kuitenkin, että jaksoit vain tämän takia rekisteröityä. (:

  VastaaPoista
 6. Nyt on asetuksia muutettu (jo jokin aika sitten) niin, että blogiini voi kommentoida nimettömänäkin.

  VastaaPoista

Jätäthän meille tassunjälkesi!