Back on Track! | Taskuvarkaani

8. heinäkuuta 2013

Back on Track!

Täällä sitä ollaan taas, blogi ei suinkaan ole lopettanut vaikka parin kuukauden kirjoitustauko sellaista saattaakin antaa ymmärtää. Syitä kirjoitamattomuuteen kyllä löytyy vaikka muille jakaa, joten tässä postauksessa on luvassa pientä tilannepäivitystä! Syillä nyt ei varmaankaan ole mitään väliä, mutta muuttaminen ja asettuminen on vienyt aikaa, samoin kuin nettiyhteyden hankkiminen huoneeseeni. Lisäksi olen ehkä ollut hieman masentunut kaikesta tapahtuneesta, mutta ylpeyteni estää minua tekemään asialle mitään. Tokikaan mikään ei toimi tekosyynä sille, ettei ole jaksanut blogia päivittää, mutta tästedes kirjoituksia alkaa taas tupsahtelemaan samaa tahtia kuin ennenkin.


fretti

Kirjoitustauon aikana olen muuttanut jo kahdesti eläinlaumoineni, ensimmäisellä kerralla keväällä Helsingin itäpuolelle hyväksi ystäväksi luulleeni koulukaverin kämppikseksi. Karvatassut saivat vajaa parikymmentä neliötä lisätilaa temmeltää, mutta yhtälö näin ihmisten kesken ei sitten vain toiminut. Suksemme menivät pahasti ristiin ja riitoja syntyi pienistäkin asioista, lopulta sain sitten katua koko muuttoa tämän henkilön kanssa enemmän kuin mitään tähän mennessä elämäni aikana saatuani "klassisen selkäänpuukotuksen" ystäväksi luulemaltani henkilöltä. Luulin ettei meidän ikäisemme enää harrasta sellaista, eikä tarkoituksella yritä tehdä pahaa toiselle, mutta meitä on moneen junaan! Siitä tosin olen tyytyväinen, ettemme ole enää missään tekemisissä toistemme kanssa. Jos en olisi tuota muuttoa tehnyt, olisimme edelleen ystäviä, joten jotakin hyvää tästäkin seurasi. Sain vain maksaa siitä aika perkeleen kalliin hinnan, enkä saa aikoihin peruttua seurauksia - jotka tulivat minulle. Minulla onkin oikeastaan ollut tässä vähän sellainen olo, että olen tullut huijatuksi. Mutta jos ei lasketa sitä, että olen yleinen naurunaihe, meillä menee tassuttelijoiden kanssa oikein mukavasti. :)

Tämän jälkeen muutin ehkä toukokuun puolessavälissä takaisin äitini luokse Vantaalle, 150 neliöiseen omakotitaloon alueeseen nähden isohkolla pihalla. En kadu tätä yhtään, sillä nyt sekä freteillä että kissalla (jonka nimi muuten lyhentyi ihmisten suussa pelkäksi Misjaksi ilman h:ta) on paljon enemmän tilaa kuin ennen! Minulla taasen ei, ja ainoa asia joka harmittaakin on se etten pääse sisustamaan muuta asuntoa pitkään aikaan kuin reilun kymmenen neliömetrin huonettani. :D Kompromisseja, siis. Kuitenkin omakotitalon tuoma vapaus, tila ja oma piha ovat  juuri sitä mitä saatoin toivoakin. Olen jo pitkään haaveillut omasta pihasta sekä isommasta asunnosta eläimiäni varten, ja nyt sellainen löytyy! Äitini tiesikin, että olen haaveillut frettitarhasta enemmän kuin mistään muusta, ja sellainenhan tuohon pihaan rakennetaankin. Operaatio on vielä hieman vaiheessa ja tekemistä riittää, mutta kun se on valmis on hartain toiveeni täyttynyt. Tällä hetkellä en vielä tiedä tarhan tarkkaa kokoa, mutta kahdelle fretille ja satunnaisesti yhden kissan käyttöön siitä tulee aivan tarpeeksi suuri. Tarha tulee vanhan vajarakennuksen viereen, joka puretaan jokusen vuoden sisällä. Sijainti on täydellinen, sillä kun vaja on purettu, tulen frettitarhaa laajentamaan ainakin tuplakokoiseksi, jolloin freteillä on ainakin parikymmentä neliötä tilaa temmeltää! Fera ja Mojito eivät ikävä kyllä pääse tästä nauttimaan nuorilla päivillään, mutta siitä varmasti on iloa myös hieman vanhempanakin. Ja tytöille varmasti riittää varsin hyvin nyt rakennettavan tarhan koko. Frettitarhasta lisää kuitenkin vasta myöhemmin, kuvien kera. 

fretti+ferret

Tietenkin huushollin eläinmäärä on selkeästi isompi kuin aiemmin, sillä kuten olenkin täällä kirjoittanut, elelee äitini luona kaksi eläkepäiviä viettävää ulkokissaa, Misty ja Piksu. Fretteihin vanhukset onneksi oli totutettu jo Doussista lähtien, joten Fera ja Mojito eivät olleet niille järkytys. Mutta.. kyllä se järkytys sieltä kuitenkin sitten tuli, nimittäin Misja. Vanhat kissat eivät yhtään pidä Misjasta eivätkä siedä sen seuraa - ymmärrän kyllä varsin hyvin! Varmaankin oli odotettavissa, ettei rauhallisia eläkepäiviä viettävät kissat ihan hetkessä totu siihen, että rauhaa tuodaan rikkomaan vuoden ikäinen, kiljukaulainen kollinrääpäle! Misty ja Piksuhan ovat kuitenkin elelleet talon ainoina kissoina jo parisen vuotta yli kymmenen vuotta, joten järkytys ei ihan heti haihdu. Pikkuhiljaa totuttamalla ollaan kuitenkin edistytty - eihän kissojen tarvitse kavereita olla, riittää että ne voivat olla samassa huoneessa ilman rähinöitä tai tappeluita. Asiaa varmasti helpottaisi jos Misja hillitsisi hieman nuoruudenintoaan, eikä ryntäilisi muiden kissojen luokse salamana leikkimään. Ne kun eivät leikkiä oikein ymmärrä. 

maine coon

maine coon pitkäkarvainen ppk kissa

maine coon

Asiat siis luistavat varsin mukavasti uudessa kodissa kaikin puolin, tosin Feran ja Mojiton elotyyliin on tullut pieni muutos; ne eivät suinkaan vilistä vapaana koko asunnossa öitä päiviä, vaan tällaisessa ympäristössä on turvauduttava frettihuoneeseen. Huoneesta on rajattu playpenillä osa tytöille, sillä tuo huone on toiminut ns. välihuoneena jonka kahta ovea käytetään taukoamatta. Lisäksi muuhun taloon kuin minun ja veljieni huoneisiin johtava ovi on aivan kuistin oven vieressää - joka siis kesäisin varsinkin on käytännössä aina auki. Näin vältytään vanhojen kissojen häiriköimiseltä, sekä kadonnut fretti -ilmoitusten liimailemiselta tolppiin! Misjasta on kehkeytynyt hyvää vauhtia ulkokissa (siis pitkän narun päässä), ja frettejä viedään lenkille ja ulos peuhaamaan päivittäin. Jonkinlaista passivoitumista tämän suhteen tulee tuleva frettitarha varmasti aiheuttamaan, mutten silti tietenkään jätä tyttöjen ulkoiluttamista missään nimessä kokonaan. Niin, ja pahoittelen kuvien vähäisyyttä! Kuvaaminen on ollut ikävä kyllä jonkin aikaa poissa laskuista kameralleni käyneen onnettomuuden vuoksi (toivottavaasti äitini ei lue tätä!), mutta tuo oikeastaan työnsi valokuvaamistani vain eteenpäin, ja kohta jatketaan hitusen paremmalla kalustolla. Myös jo kuukausia lupailleeni arvonta on kirjoittamattomuuden vuoksi jäänyt toistaiseksi pitämättä, vaikka lukijaluku täyttyi jo kuukausia sitten. Kunhan saan kohta kamerani taas käyttöön, saan kuvattua arvonnan palkinnon ja se voidaan pitää! :) Olen myöskin pitkästä aikaa löytänyt aikaa luovuudelleni, ja piristystä päivääni ja tuntemuksiini ovat rakkaiden lemmikkieni lisäksi tuonut jo pitkäaikainen intohimoni, maalaus. Mikään ei voita sitä, kun nostat kuulokkeet korville, levität maalisi ja paperin lattialle ja piirrät siveltimellä mitä mieleen tulee. Maisemia, ihmisiä, frettejä, mitä tahansa. Ehkäpä ei mene kuin pari vuotta kun saan omat taidesivustoni pystyyn. :)11 kommenttia :

 1. Hei,

  Onpa mukavaa, että olet jatkanut blogisi päivittämistä :) Elämän käänteet vievät kyllä joskus rämpimään ojassa... Mutta: tukka takana ja elämä edessä, sehän se pääasia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, en sitten ollutkaan vastannut näihin kommentteihin ollenkaan, mutta parempi myöhässä kuin ei milloinkaan!

   No sinäpä sen sanoit, Ruudolf, elämä edessä ja se on tärkeintä! Tulevaisuus voi tuoda tullessaan vaikka ja mitä! :) Mutta, blogin päivitys ikäväkseni jäikin sitten uudestaan tämän postauksen jälkeen. Nyt vasta tuntuu siltä, että on halua taas panostaa tähänkin projektiin. Tosin tuohonkin on kaiken lisäksi vaikuttanut nyt niin moni osatekijä, että hoh hoijaa. Tietokonekin on rikki, mutta onneksi naapurihuoneistani kyllä koneita löytyy. Parin päivän sisällä onkin uusi postaus tulossa, ja nyt minulla on kyllä niin paljon kerrottavaa ja kirjoitettavaa että niitä pakollakin syntyy nyt useampia. :)

   Poista
 2. ihania eläimiä :) liityin lukijaks ja jos tykkäät munki blogista, nii ois kiva jos liittyisit :)

  http://fromdaytoday-karo.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että olet liittynyt lukijaksi seuraamaan kuulumisiamme. :) Nyt sitä luettavaa alkaa taas tullakin. Käyn kurkkaamassa blogisi kun pääsen tietokoneelle puhelimen sijaan. :)

   Poista
 3. heips nyt ois taas edullisia lakkasettejä kaupan http://eekunelm.blogspot.fi/p/kynsilakkakirppis.html

  VastaaPoista
 4. Kerroit aiemmin että sulle on tulossa perheen lisäystä, onko suunnitelmat edelleen samat? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Meille ei ikävä kyllä tänä vuonna tullutkaan perheenlisäystä, sillä tuli mutkia matkaan. Pennun hankinta siirtyykin siis vasta ensi vuoteen, ja ikävä asiahan tässä on se, etten juuri sitä samaa pentua tietystä pentueesta saa, joka olisi tullut jos asiat olisivat menneet suunnitelmien mukaan. Nehän siis menivät minulla tosiaankin kaikkea muuta kuin suunnitelmien mukaan. Odottelenkin tässä jo, että eräs kasvattaja julkaisee ensi vuoden pentuesuunnitelmat, sillä todennäköisesti tiedän jo kasvattajan jolta pentu sitten tulee. :) Onneksi talven yli ei ole pitkä aika odotella että pentukausi alkaa taas.

   Poista
  2. Keneltä kasvattajalta aiot siis pentua kysellä? Suomesta vai Ulkomailta? =)

   Poista
  3. Heipä hei! En välttämättä ihan tässä vaiheessa vielä paljasta kasvattajaa, sillä näin vuoden lopussa pentuesuunnitelmat eivät välttämättä kasvattajillakaan ole täysin selviä, eikä onnistumisen takeita kaikista pentueista ole. Mutta kasvattajan olen kuitenkin valinnut, jo ihan hyvillä mielin, sillä hänen jokainen frettinsä ovat todella upeita! Ulkomaillehan ne suunnitelmat tälläki kertaa vetää, eikä edes kovinkaan kauas. ;) Alustavastihan kasvattajan kanssa olen toki jutellutkin jo.

   Poista
 5. Blogisi on haastettu ;) Katso haaste tästä: http://ruudolf.org/haaste-11-kysymysta/

  VastaaPoista
 6. Kiitos haasteesta, Ruudolf! Pyrimme vastaamaan siihen mahdollisimman pian. ;)

  VastaaPoista

Jätäthän meille tassunjälkesi!