Tavoitteita vuodelle 2014 | Taskuvarkaani

3. tammikuuta 2014

Tavoitteita vuodelle 2014

En ala kirjoittamaan koko viime vuoden tapahtumistani, tai listaamaan niitä kuukausittain kuten vuosi sitten. En edes tiedä, saisinko kirjoittaa kaikista asioista julkisesti, joten jätän sen väliin. Kuitenkin haluan listata tähän tämän vuoden tavoitteitani niin blogin, kuin hieman frettienkin suhteen. Viime vuonnahan blogi oli hiljainen, eikä kirjoituksia oikein tahtonut tulla. Tämä osaltaan liittyy niihin asioihin, joista en viitsi tänne vielä kirjoittaa, sillä minulta ei vaan löytynyt intoa kirjoittaa blogia säännöllisesti. Asiat tosin tulee kyllä julki. Kaikkien tapahtumien yhteisvaikutuksesta kirjoitusintoni lopahti kuin seinään, vaikka välillä sieltä päätään nostikin. Tänä vuonna asiat kuitenkin tehdään toisin. Blogille on tavoitteita vuodeksi 2014.

Ulkoasu: Kuten olette varmasti huomanneet, on blogin ulkoasu muuttunut, ehkä radikaalistikin. Muutos on viimeistelyjä ja uutta banneria vaille valmis. Banneri tulee toivon mukaan lähiaikoina, joten en viitsinyt alkaa rustaamaan mitään väliaikaisia hirvityksiä. Kun uusi banneri on blogissa, olen enemmän kuin tyytyväinen. Olen myös tehnyt Taskuvarkaani-blogin seuraamisen teille lukijoille helpommaksi liittämällä sivupalkkiin Blogilista- ja Bloglovin -ikonit. Näitä klikkaamalla pääsette blogin omille sivuille valitsemassanne palvelussa. Ikoneita on tulossa pari lisää, joista yksi on muunmuassa Youtubeen Taskuvarkaani-blogin omalle kanavalle, josta voitte alkaa seuraamaan hauskoja frettivideoita. Youtube-tiliä blogille ei ole vielä tehty, ilmoitan teille varmasti kun se on valmis ja sieltä löytyy videoita katseltavaksi.

maine+coon+kissan+ulkoilu

Aktiivisuus: Blogi tulee tänä vuonna olemaan huomattavasti aktiivisempi kuin edellisenä, niin kirjoitusten julkaisemisen, kuin muidenkin asioiden osalta. Kirjoitusinnon puuttuminen viime vuonnahan laski kävijämääriä kuin lehmän häntä, ja lukijamääräkin junnasi samassa kohdassa puolisen vuotta, vaikka normaalisti se nousee hitaasti mutta varmasti. Ohimennen mainittakoon muut sosiaaliset mediat, blogi tulee jonnekin ainakin saamaan oman tilinsä, muunmuassa Youtubeen kuten yllä jo mainitsinkin. Pyrin myös päivittämään niin omaani, kuin frettien ja kissojenkin sivuja nyt pian kuntoon, ja sen jälkeen aina muutoksien tapahtuessa (esim. näyttelytulokset ym.).

Sisältö: Sisällön laatuun aion kiinnittää huomiota entistä enemmän. Toki saatte edelleenkin lukea arkisista kuulumisistamme, harrastuksistamme sekä ulkoilulenkeistämme, mutta tarkoituksenani on kirjoittaa enemmän faktatietoa freteistä sitä kaipaaville, ja tuoda enemmän esille kuinka frettejä olisi suotavaa hoitaa. Kaikki informaatiopostaukset ilmestyvät sivupalkin listaan, kun yltävät sinne kävijämäärältään. Tämän vuoden aikana blogissa tullaan näkemään tekstejä mm. frettien sairauksista ja fysiologiasta, hoidosta sekä muista tärkeistä asioista, jotka saattavat helposti jäädä huomaamatta freteistä tietoa etsittäessä. Muistakaa myös, että autan parhaani mukaan ja minulta saa kysyä mitä vain kommenttiboxissa tai sähköpostilla. 

Muuta: Pyrin kaikin tavoin parantamaan blogia, jotta se olisi lukijoille mieleinen kokemus. Olemaan avoin ideoiden ja aiheiden suhteen, mutta kuitenkin keskittymään myös muuhun kuin pelkkään blogiin. Järkkäämään lukijoille kivoja arvontoja aina välillä (seuraava tulossa pian, kun 150 lukijaa on täynnä). Parin lemmikkieläinliikeketjun kanssa alkaa mahdollisesti jo pidempään mietitty yhteistyö blogin kanssa, mutta siitä ilmoitan tuonnempana. Sitä ennen teen kuitenkin blogin ulkoasumuutokset kokonaan loppuun.fretti+blogin+tavoitteet+lemmikki


Tavoitteet frettieni kanssa vuodelle 2014:

Ensimmäisenä mainittakoon kolmannen fretin hankkiminen. Tämä on tosin vähään aikaan viimeinen pentu, eikä lisää ole nykyistenvuoden elinaikana todennäköisesti tulossa. Miksikö? Koska minulla on oltava elämässäni muutaman vuoden lemmikkieläimetön vaihe tulevaisuuden ulkomaantyöpaikkani vuoksi. Pelkäänkin, että miten käy, sillä koska homma on armeijan leivissä tapahtuvaa, täytyy armeijaan mennä ennen 29. ikävuotta. Käykö minulle niin, että frettini ovat silloin vielä elossa olevia vanhuksia? Mitä sitten teen? No, intin ajanhan äitini voi niitä kuulemma hoitaa, mikäli niikseen tulee. Kyllähän muillakin on lemmikkieläimiä jotka jäävät hoitoon, mutta sanon, että mikäli vasta noin myöhään sinne lähden, melkein toivoisin yhteisen taipaleemme olevan ohi 9 vuoden päästä, jottei käy niin että joudun nimenomaan vanhat frettini jättämään hoitoon kotiin. Yritän kyllä mennä aikaisemminkin, mutta nämä lemmikit ovat kyllä pieni järjestelykysymys. Tarkoitus olisi lähteä noin viiden vuoden päästä. Kun olen päättänyt parin vuoden jälkeen työtehtävieni olevan ainakin hetkeksi ohi, voin taas hyvillä mielin ottaa frettejä. Voinhan myöhemminkin vielä lähteä puolen vuoden tai vuoden komennuksille, jos on kotijoukot joiden kanssa lemmikkien hoito on yhteistä. Se mietinnästä, eteenpäin. Ei tällä kannata vielä aivoja rasittaa paljoa, katsotaan miten asiat menee.

frettihuone
Useammissa frettinäyttelyissä käyminen. Kaikissa Suomen rajojen sisäpuolella järjestettävissä näyttelyissä, sekä jossakin ulkomailla järjestettävissä. Ainakin nyt kesällä Virossa, mutta syksyllä pyrkimys on lähteä jonnekin naapurimaata pidemmälle. Täytyy toki vilkuilla kesällä/ syksyllä onko siellä lähistöllä näyttelyitä, mistä pentua olen menossa hakemaan. Näitä näyttelyitähän voi aina tulla uusia, joita ei ennen ole ollut. Ikäväkseni kuukauden päästä järjestettävä Estonian Winter Ferret Show jäi meiltä samasta syystä väliin, kuin viimekin vuonna; tilipäivä oli jälleen kerran myöhässä. 

Frettieni kanssa ulkoileminen ja harrastaminen, mahdollisimman paljon. Käymme lähes päivittäin pitkällä lenkillä, ja siitä haluan pitää kiinni ulkotarhasta huolimatta. Treenaamme (ainakin kevään ja kesän tullen) ahkerasti fregilityä omalla radallamme, ja luon sekä ulkotarhaan että frettihuoneeseen luovuuteni ja kekseliäisyyteni (joista ei onneksi ole pulaa!) rajoissa freteille mahtavat puitteet. Suunnitelmat ovat selvät, mutta molemmat projektithan ovat edelleen hieman kesken, joten upeat sisusteet toteutetaan tässä kevään mittaan. Ulkotarhaan toki osa sisustuksista tulee vasta kesällä. Feran fregilityharrastukselle on suurempiakin suunnitelmia, katsellaan niitä sitten vuoden edetessä!

frettihuone
Frettihuoneen tekele, keskeneräinen. Jättimäinen kaappi lähtee pois, puoliseinä tapetoidaan myös frettien puolelta, ja huoneeseen rakennellaan vaikka mitä kivaa tytöille. Ei myöskään unohdeta tunnelia ulkotarhaan! 

Entistäkin paremmaksi fretinomistajaksi tuleminen, ja erään siihen liittyvän projektin aloittaminen. Mahdollisimman hyvän huolen pitäminen freteistäni jatkossakin, mahdollisimman hyvä hoito ja ruokinta. Koskaan ei ole liian hyvä lemmikkieläimen omistaja, vaan aina löytyy uutta tietoa, ja vanhaa jota täytyy päivittää. Olen itsekin muutenkin kasvanut tämän vuoden aikana iän lisäksi ihmisenä jonkin verran, joten kaikki on varmaan helpompi toteuttaa kun ei ole niitä teini-ikäisen typeryyslaseja silmien edessä. Nyt osaan kohdella ihmisiä niinkuin he kohtelevat minua, ja se jos mikä on tärkeä taito, omien puoliensa pitäminen! Suosittelen kaikkia muitakin opettelemaan, sillä vaikka sinulla kuinka olisi asennetta ja sanavalmiutta, saattaa tosipaikan edessä mennä sormi suuhun. Tämä todettu omakohtaisesti.

suklaa+fretti+ulkoilemassa


Siinä on tavoitteita vuodelle 2014 roppakaupalla, innolla odotan että 
pääsen niitä toteuttamaan. Kertokaa lukijat toki omia 
uudenvuodenlupauksianne ja tavoitteitanne! :)

8 kommenttia :

 1. oi, miten ihana blogi!
  Liityin lukijaksi :)

  VastaaPoista
 2. Tää sun blogi on oikeesti nii mielenkiintonen! :) ja sun kirjotustapa on myös tosi kiva :)

  http://sofiaidaanneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kirjoitit tuossa, että tavoitteena tulla paremmaksi fretin omistajaksi, hyvä askel eteenpäin olisi osallistua http://tassujentahdissa.blogspot.fi/2014/01/ole-jarkeva.html kampanjaan. Mitä projektia olet ajatellut aloittaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, koskaan ei ole niin hyvä, ettei opittavaa olisi lisää! :) Olen kampanjasta tietoinen, sinänsä se kyllä ei mikään askel eteenpäin olisi, kun on aiheesta tullut jo joskus kirjoitettua, mutta hyvä ja tarpeellinen kampanja kyseessä. Tänäkin vuonna olen aiheesta kirjoittamassa, ja tuon kuvan voisin kyllä liittää postaukseni perään. Tosin täytyy sitten aikaistaa kirjoitustani paljon, sillä ajattelin sen alunperin julkaista vasta keväällä kun pentujen syntyminen ja hankkiminen alkaa olemaan ajankohtaisempaa, mutta kampanja taas on käynnissä jo nyt..

   En välttämättä viitsi vielä tarkemmin kertoa projektistani julkisesti, mutta se liittyy nimenomaan frettitiedon levittämiseen, ja sen helposti saatavilla olemiseen myös suomen kielellä. Kyseessä on kuitenkin pitkä, varmasti parin vuoden projekti, jota olen jo pari vuotta suunnitellut. Nyt on aika alkaa laittamaan sitä kasaan ja ottaa kynä kauniiseen käteen. ;)

   Kiitos kommentistasi!

   Poista
 4. Ihana tuo kielikuva!^^ Ja ai että miten on komea kissa! Hyvin kirjoitettu, meillä on tavoitteena Aatu koiran kanssa aloittaa joku harrastus ja pitää siitä aktiivisesti kiinni. En ole vielä päättänyt mikä mut agility tai toko kuulostaisi meille aika sopivilta. ties vaikka alotettaisiin vielä molemmat!

  VastaaPoista
 5. Minua kiinnostaisi tietää mikset ota uutta frettiäsi Suomesta? =)

  VastaaPoista

Jätäthän meille tassunjälkesi!