Syksyistä kuvasatoa | Taskuvarkaani

11. lokakuuta 2012

Syksyistä kuvasatoa

Kuten lupasin, tässä tulee loput kuvat joiden oli alunperin tarkoitus tulla tähän, eli edelliseen postaukseen jonka juuri tänään julkaisin. Tosin päivämääräksi laitoin eilisen, sillä kirjoitin postauksen aiemmin. Ei näitä kuvia nyt niin kovin montaa ollut, mutta yhdessä edellisen postauksen kuvien kanssa tarpeeksi jumittamaan tietokoneen. Lisäksi edelliseen postaukseen ei mielestäni olisi välttämättä oikein enempää kuvia sopinutkaan, joten oli parempi laittaa ne aivan omaan postaukseensa. Oikeastaan tuon edellisen postauksen kuvat olivat syksyisemmän näköisiä, mutta mielestäni nämä kuvat ovat melkeinpä parempia, osa ainakin. Äskeisellä lauseella viittasin siis postauksen otsikkoon. Sinänsä taas toisaalta minua hieman ärsyttää tehdä tämä, erillinen postaus pelkille kuville, sillä nyt tämän postauksen ollessa viimeisin julkaistu, on tämä myös päällimmäisenä näkyvissä kun lukijoita blogiini eksyy. Usein tällainen nopeasti edellisen jälkeen tehty postaus saattaa viedä edelliseltä huomiota. Onneksi asiaa kuitenkin teille vähän avasin, joten uskon teidän löytävän myös tuon edellisen postauksen. :D


Syysauringon vaikutukset kuvaamisessa. Tai ehkäpä olen vain unohtanut putsata kameran linssin..?


Ferasta sain vähemmän kuvia, mutta Mojito taas yllätti kuvauksellisuudellaan. Sain albiinolapsestamme nimittäin todella paljon kuvia. Mojito jähmettyi paikoilleen kuultuaan jonkin äänen, ja minähän tietenkin käytin kameroineni tilanteen hyväksi. Ehkäpä seuraavalla kerralla Fera on se kuvauksellisempi, vaikka ulkona se yleensäkin menee kyllä juuri niin päin että Fera on se höyryveturi joka painaa kilometrin edessäni juosten ympyrää hihnassaan jossen kävele tarpeeksi nopeasti Mojiton roikkuessa puoli kilometriä (vain puoli kilsaa, koska Mojitolla on lyhyempi hihna kuin Feralla) takanani jääden hidastelemaan ja pysähtelemään muutaman metrin välein. (: Hehee, pitäisi varmaankin totutella Mojitoa enemmän ulkoiluun ihan kahdestaan ilman Feraa, jotta voisimme alkaa lenkkeilemään Mojitolle sopivaan tahtiin, mutta kuitenkin niin että voin sitä tarpeen mukaan ohjata oikeaan suuntaan. En ole nimittäin montaa kertaa ollut Mojiton kanssa ulkona kahdestaan ilman Feraa.

Tällä kertaa ulkoilu oli enemmän Mojiton kuin Feran mieleen, sillä olimme ensin suunnilleen puolisen tuntia rappumme edessä pusikoissa ja pyörimässä upean värisessä vaahteranlehtikasassa. Tämän jälkeen menimme talomme takana sijaitsevalle rinteelle, johon sitten jämähdimme ensimmäisen vastaan tulleen puun juurelle kaivelemaan yli tunniksi. 
  Feran erittäin sulava laskeutuminen puusta.

Mojiton vielä sulavampi laskeutuminen puusta... x)

Siinähän ne nyt sitten olikin. Nyt valmistautumaan ylihuomiseen frettinäyttelyyn, Finnish Ferret Festivaliin jota odotamme tyttöjen kanssa jo innoissamme (tai minä odotan, tytöillä ei ole tietoakaan aikomuksistani). Seuraavissa kuvissa saattekin sitten nähdä Mojiton upouudet, hihnan väriin sopivat valjaat. Nuo punaiset liivimalliset ovat nimittäin hirmuisesti kasvaneelle neidille jo aivan liian pienet, ja ne eivät oikein pysy enää päällä. Hyvä että sain valjaat edes kiinni kun viimeksi kävimme ulkona, ja sainkin todeta niiden olevan liian pienet tarranauhojen repeytyessä auki ja Mojiton päästessä irti valjaista. Onneksi minulla on kuitenkin joko todella ihania, tai sitten todella urpoja näätiä. Ehkä niillä ei vain ole tarvetta pinkoa pää kolmantena jalkana pusikkoon päästessään valjaistaan irti. Voi toki myös olla, etteivät tytöt ole ihan joka kerta edes tajunneet, että valjaat ovat lähteneet irti, vaikka kyllä ne aika tietoisia siitä ovat näyttäneet olevankin. Onneksi nyt molemmilla on kunnolliset valjaat, eikä tarvitse pelätä että ne ihan heti päältä tippuisivat (vaikka olenkin kyllä täysin varma siitä, että Fera pääsisi omistaan irti samantien jos haluaisi).

9 kommenttia :

 1. Oiih ihania frettejä! <33 Mistä olet ostanu frettisi? Rakastan frettejä ja yritän suostutella äipän että käytäisiin hakemassa meille fretti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emh.. Tuota, ei olisi varmaankaan ollut kovinkaan vaikea homma selvittää ihan itse, mistä frettini olen hankkinut. Se kun lukee ensinnäkin tuolla ylhäällä, mistä pääsee frettien omille sivuille. Lisäksi olen moneen kertaan blogissanikin maininnut tyttöjen kasvattajista. Lisäksi tuossa sivupalkissa on lista SFL:n virallisista frettikasvattajista, joista kahden kasvatteja minulla siis on. Mojito on Pickpocket's Ferretsiltä ja Fera Kuutin Freteiltä.

   Frettejä siis ostetaan virallisilta kasvattajilta, joihin otetaan yhteyttä noin vuosi-puoli vuotta ennen fretin hankintaa. Sitten täytetään kyselylomake jossa kerrotaan millaisiin oloihin, tiloihin ja millaiselle hoidolle fretti tulisi, sekä todistetaan hieman frettitietämystään kasvattajalle. Alaikäisen kohdalla fretin hankinnassa tulee aina olla vanhemmat mukana, jotka allekirjoittavat fretin sopimuksenkin. Vanhempien tulee siis olla yhteydessä kasvattajaan jo ennen fretin hankintaa. Kasvattaja ottaa yhteyttä kun on lukenut lomakkeeseen täyttämäsi vastaukset, ja yleensä sanoo suoraan onko hän edes aikeissa harkita fretin luovuttamista sinulle. Fretit menevät aina parhaisiin koteihin, ja monet jäävät kokonaan ilman pentua, jos kasvattaja on sitä mieltä ettei ko. henkilö ole tarpeeksi pätevä fretin omistaja. Todennäköisesti kasvattajaan täytyy käydä vielä tutustumassa ennen hankintaa, jolloin voi joutua matkustamaan satoja kilometrejä.

   Fretin hankinta on pitkä prosessi, jossa sinun tulee vakuutta kasvattaja siitä, että olet _paras_mahdollinen_ koti pennulle, että sinulla on tarpeeksi tietoa, taitoa, motivaatiota, halua, kärsivällisyyttä ja määrätietoisuutta ollaksesi hyvä fretinomistaja, että pystyt ja haluat tarjota fretille sen vaatimat olot (tilat, ruokinta, hoito, seura), fretti saa luonasi parasta mahdollista hoitoa ja paljon huomiota, ja että fretti saa luotasi loppuelämänkodin. Täytätkö nuo ehdot?
   Oletko lisäksi valmis maksamaan tuhansiakin euroja yllättävän sairastumisen vuoksi eläinlääkärissä ja likaamaan kätesi joka päivä pilkkoessasi ja repiessäsi raakaa lihaa fretin ruokalautaselle. Kasvattajat eivät myy pentuja koteihín, jossa niitä ei raakaruokita. Oletko myös valmis siihen, että fretti ei koskaan opi 100% sisäsiistiksi, ja että se saattaa paskoa useitakin kertoja lattialle päivittäin? Entä siihen, että pentu puree kuin saatana tullessaan uuteen kotiin, ja että purukoulutus on erittäin pitkä ja hermoja raastava prosessi, joka kestää ainakin pari kuukautta? Oletko tarpeeksi kärsivällinen ja määrätietoinen tähän? Ota myös huomioon, että jos mokaat pentuajan koulutuksen, sinulla saattaa vielä vuodenkin päästä olla verille asti pureva ja lattialle paskova fretti joka ei tule koskaan olemaan seuraeläin. Oletko valmis silti antamaan fretille kodin luotasi koko sen loppuelämän?

   Sanon nyt ihan suoraan, ettet minun mielestäni missään nimessä sovi fretinomistajaksi. Frettiä (kuten mitään muutakaan eläintä) ei voi ottaa vain sen takia, ettäs se on niin söpö kun on nähnyt netissä kuvan, ilman että tiedetään siitä yhtään mitään. Huomasin, että olit kysynyt Mantan blogissa että mitä fretit syövät ja mitä ne maksavat. Sekä että mistä niitä saa. Nuo kysymykset kertovat siitä, ettei sinulle tulisi missään nimessä luovuttaa frettiä, ja ettet tiedä niistä YHTÄÄN mitään. Olet hankkimassa lemmikkiä vaikket tiedä mitä se syö!? Herranjumala sentään! Heinääkö sille olisit syöttänyt? Vai kissanruokaa? Järki käteen hyvät ihmiset.

   Jos ihan oikeasti haluat fretin ja olet niistä todella kiinnostunut, kasva ensin muutama vuosi, opiskele freteistä kaikki mahdollinen tieto mitä suomalaisilta ja ulkomaalaisilta nettisivuilta ja kirjoista ym. löydät, ja sitten palaa asiaan uudestaa.

   Eikä frettejä tosiaan ihan niin vain oteta. Tiedän, ettei sinulle yksikään kasvattaja frettiä tällä hetkellä luovuttaisikaan. Ei noilla tiedoilla ja tuollaisella suhtautumisella.

   Poista
 2. Mojito on söps♥ Feraa en nähnyt eilen ollenkaan, ilmeisesti oli aina nukkumassa kun kävin katselemassa :< Ehkä sitten Capital!issa kun mekin sinne tullaan pojun kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin aivan, näinhän minä sinut siellä useampaankin kertaa, mutten vain tajunnut että se olit sinä! Olisit tullut juttelemaan! Vaikka tosin olin itse niin älyttömän väsynyt zombi, ettei minusta pahemmin mitään irti olisi saanutkaan.. xD

   Höh, olisit vain sanonut minulle niin olisin herättänyt Feran. :( Fera tosiaan alun tolkuttoman riehumisen jälkeen nukkui koko päivän. Mojitolla kyllä virtaa riitti hyvin, kuten aina. Fera on sellainen laiskimus. ;-) Mutta ensi kerralla sitten! Ja jos Fera nukkuu Capitalissakin, niin sitten vain kiskon neidin sieltä ylös. ;-)

   Poista
  2. Hyvinkin mahdollista kun en oikeen osannut muutakun toljottaa hoomoilasena :'D

   No tuun bongailee Feran sitten Capitalissa :) Mutta joo, näillä junioreilla tuntuu olevan ihan tolkuttomasti energiaa. Tää Usvan siskokin, Tiiu, näin ehkä vartin nukkumassa ja sitten se meni aina hereillä ollessaan yrittämään josko nää kaikki muut heräisi vähän leikkimään :D Mutta, joulukuussa sitten olen varmaankin vähän aktiivisemmin juttelemassa ihmisille, jos uskallan :')

   Poista
 3. Ihanan metsäisiä kuvia. Tulee sellainen metsänpeikko vaikutelma. :3
  Hei paljonko frettinäyttelyihin maksaa yleisön sisäänpääsy? Kun mulla ei oole frettiä vielä ja haluaisin tulla katselemaan ´noita söpöläisiä. :3 fretin hankinta on ajankohtaista vasta ensikevään pennuista!^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Frettinäyttelyt ovat yleisölle ilmaisia, joten siitä vaan paikalle. Näin syksyisin tosiaan saa hyviä kuvia, ja odotinkin innolla että ehtisin lähteä viikonloppuna tuohon lähimettään kuvailemaan syksyn merkeissä, mutta nyt taitaakin tulla aika valkovoittoisia kuvia.. Seuraavassa postauksessa näkyy miksi..

   Poista
 4. niin piti vielä kirjottaa että ihania noi kuvat missä frettisi tulee puusta alas. :---D molemmilla aika hauskat ja omalaatuset tavat tulla alas puusta. :---)

  VastaaPoista
 5. Heh, juu nuohan eivät välttämättä niitä kaikkein sulavaliikkeisimpiä naarasfrettejä ole - ainakaan kuvista päätellen. x)

  VastaaPoista

Jätäthän meille tassunjälkesi!