Lumenhohtoista näyttelypäivää! | Taskuvarkaani

30. marraskuuta 2012

Lumenhohtoista näyttelypäivää!

Niinpä niin, että pitikin mennä toivomaan lunta. Kyllähän minä toki edelleen haluan päästä viemään tytöt kohtaamaan ensilumihetkensä, mutta eihän tuohon lumimyrskyyn hullukaan lähde! Tosiaan, lunta tullut nyt pari päivää putkeen vaakatasossa ja parvekkeen kaiteellakin on melkein 20 sentin lumikerros.. Viime yönä kun olin menossa kotiin, onnistuin sähläämään ulkona vesipulloni kanssa niin, että vettä läikähti (tosin todella alhaalla roikkuville pitkille) otsahiuksilleni. Hetki sen jälkeen hiuksissani roikkui iso jääklimppi, eli kyllä tuolla aika perhanan kurja ilma on. Eihän tyttöjäkään tuollaiseen ilmaan voi viedä, raukat varmaan peittyisivät lumeen alta aikayksikön. :D

frettinäyttely ferret show Capital talvi ja lunta
Niin siis nämä kuvat ovat otettu eilen aamulla kun huomasin lunta tulleen ja kipitin innoissani parvekkeelle kamera kädessä paljain jaloin.Nyt siellä näyttää kieltämättä hieman... erilaiselta.

Huomenna onkin jo kauan odotettu Capital!-frettinäyttely, jonne siis suuntaamme Feran ja Mojiton kanssa tietenkin. Olen kyllä niin iloinen, että näyttely on aivan tässä lähellä eikä minun tarvitse herätä jo neljältä aamulla kuten Finnish Ferret Festivalia varten. Joten tällä kertaa olen varmaankin hieman pirteämpi näyttelyssä! ;-) Tosin en kyllä ole kahteen viikkoon nukkunut kunnolla, ensin viime viikolla menin vahingossa joka päivä vasta joskus kolmen-neljän aikoihin nukkumaan ja nyt tällä viikolla parina aamuna tullut kotiin vasta tosiaan aamukuuden- aamuviiden paikkeilla, ja unet ovat jääneet tunnin mittaisiksi, parina yönä en ehtinyt nukkua ollenkaan!  Tosin kyllä minä olen sitten tietenkin nyt näin koeviikolla pari kertaa nukkunut pommiinkin ja missannut kokeen, kun olen ensin lukenut siihen aamukuuteen asti, mennyt nukkumaan ja ajatellut herääväni seitsemältä. Typerää edes kuvitella, että onnistuisin noin väsyneenä ja univelkaisena nousemaan tunnin unien jälkeen noin aikaisin! :D

frettinäyttely ferret show Capital

Tänään onkin sitten vuorossa näyttelyvalmistelut, kuten tavaroiden pakkaaminen, otuksien korvien putsaus ja tietenkin peseminen - noista ei tällä hetkellä saa puthaita tehtyä niin millään ilman pesua! Varsinkaan Mojitosta, raukan kaunis valkoinen turkki taitaakin olla tyttöselle pikemminkin kirous kuin lahja, joutuu raasu kylpyyn useammin! Täytyy yrittää muistaa kaikki tarpeellinen mukaan, tietenkin etunenässä Playpen ja sen pohjakangas, jota varmaankin olisi aika mahdotonta unohtaakaan. Seuraavaksi tulee varmaankin hiekkalaatikko,joka on tänään myöskin pestävä puhtaaksi, ruoka- ja vesikupit, leluja (enemmän kuin viimeksi!) ja tietenkin pari nukkumapaikkaa täytyy ottaa mukaan. Ai niin, tuo yksi petikin täytyy pestä tänään kun ei koeviikolta ole millään kerinnyt tekemään alkuvalmisteluja! Onneksi kuitenkin on pesutupa varattuna ja kaikki suunniteltu, ettei tarvitse ihan pää kolmantena jalkana täällä juosta. Sinänsä minua harmittaa, etten ehtinyt käydä ostamassa tytöille uutta shampoota, tai Mojitolle etunenässä. Tuo nykyinen shampoo kun tuntuu tummentavan ainakin Feran turkin väriä, joten Moiskulle sitten täytyisi hankkia jokin neutraalimpi. Tai voihan Mojiton aina upottaa kloriteen jos neiti ei valkoisuuden kriteereitä täytä! ;D Sitten toki täytyykin etsiä molempien rokotuskortit, olisi todella harmi jos joku unohtaisi frettinsä rokotuskortin ottaa mukaan ja huomaisi sen sitten vasta näyttelypaikan ovella. Niin, ja niitä itse frettejäkään ei välttämättä kannata unohtaa kotiin.. x)

Hitto, ärsyttää kun tuo meidän kantokoppa meni vähän hajalle, niin jouduin hakemaan äidiltäni kissojen vanhan kantokopan. Siis todellakin vanhan, ainakin 15 -vuotta vanha koppa, ja sen on kyllä näköinenkin. Lisäksi siinä on enemmän kannettavaa kuin tuossa ihanan pienessä vihreässä. Jos se rikkimennyt näytti omiin silmiini näyttelyissä vanhalta, haisevalta ja rumalta muiden upouusiin ja tuliteriin kantobokseihin verrattuna, niin miltäköhän tuo niihin verrattuna näyttää...? Uusi kantokoppahan on tietenkin hankintalistalla (täytyykin kysyä eräältä henkilöltä mistä on omansa ostanut... jos tunnistat itsesi tästä niin.. :DDD), mutta varmaan pari kuukautta menee että saan aikaiseksi. 


Nyt voisinkin tosiaan mennä tekemään niitä näyttelyvalmisteluja sen sijaan että tässä istun ja kirjoitan siitä, että ne pitäisi tehdä.. Ja pahoitteluni kuvien puutteesta, olen ollut nyt niin laiska kuvaamaan tytsyjä tuolla kyllästyttävän ärsyttävällä kameralla, jonka kuvasatoa saatte viellä Caitalista katsella täältä. Seuraava postaus tuleekin sitten Capitalista, tosin varmasti muutaman päivän viiveellä. Ciao! 

4 kommenttia :

 1. Hei näin sut Capital!issa! Tunnistin Mojiton ja Ferankin heti eikö se ollutkin se mustapohjainen aitaus? Mistä ihmeestä olet sellaisen saanut? :oo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se on kyllä kiva juttu, kun random porukka tulee sanomaan että eikös nämä olekin Fera ja Mojito. :D

   Se tosiaan oli se mustapohjainen aitaus, ja niitä pohjiahan ei saa kuin sinisenä ja punaisena.. Tuokin oli alunperin sininen, olen vain maalannut sen mustaksi... x) Eikä se ole valmis vielä, WCWFS:ssä se on jo paljon hienompi. ;)

   Poista
 2. hmm.. olen miettinyt jos lähtisin frettini kanssa näyttelyyn mutta olen vähän huolissani siitä miten sielä suhtaudutaan.. frettini on siis pimeältä frettitrokarilta ja se on muutenkin vähän surkeessa kunnossa verrattuna kunnon kasvattajien fretteihin. olen kuullut nimittäin että frettiyhteisössä olisi tosi huono ilmapiiri ja että epävirallisiin kasvattajiin suhtaudutaan tosi huonosti ja arvostelevasti. en tiedä viitsinkö lähteä kylmien katseiden ja haukkumisen kohteeksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ei kyllä ole totta, että sinua kohdeltaisiin frettisi alkuperän vuoksi yhtään eri tavalla kuin muita. Ja on muillakin näyttelyissä epämääräisistä paikoista tulleita frettejä ja kodinvaihtajiakin. Ei kukaan frettinäyttelyissä välitä mistä ne ovat tulleet, pääasia on kaikille mukava päivä. :-)

   Frettipiireissä on mielestäni todella hyvä ilmapiiri, ja porukka on paljon yhteisöllisempää kuin monet muut lemmikinomistajaryhmät. Tuo mielipide riippuu ihan vain siitä, mistä näkökulmasta katsoo. Jos olet noin kuullut esim. jostakin Suomi24 foorumilta, en yhtään ihmettele. Yleensä fretinomistajat ovat lisäksi huolissaan yleisesti kaikkien frettien hyvinvoinnista eivätkä ainoastaan omansa, ja tietämättömämmän fretinomistajan auttaminen tulkitaan usein vittuiluksi, pätemiseksi, itsensä suunnilleen jumalaksi nostamiseksi kun on niin tietäväinen ja pärjää fretin kanssa jne. Tuollaista kuulee juurikin esim. S24 foorumilla, joka on huonoin paikka ikinä freteistä keskustelemiseen. Kun taas suuntaat oikeisiin paikkoihin, huomaat kuinka mukavaa ja avuliasta porukkaa fretinomistajat ovat (en tietenkään kaikkien puolesta voi puhua). Itse olen saanut frettipiireistä paljon kavereita ja tutustunut moniin hyviin tyyppeihin.

   Pimeisiin kasvattajiin tosiaan suhtaudutaan negatiivisesti - tietenkin! He kasvattavat sairaita frettejä Suomen frettikantaan eivätkä välitä minne frettinsä myyvät. Tästä syystä frettejä päätyy täysin osaamattomille ja vääränlaisille ihmisille jolloin fretti kärsii kun ei saa tarpeidensa mukaista hoitoa. Lisäksi useimpien pimeiden kasvattajien päämääränä on vain raha, eläimen terveyden kustannuksella.

   Poista

Jätäthän meille tassunjälkesi!