Viimeiset lumiset kuvat | Taskuvarkaani

10. maaliskuuta 2014

Viimeiset lumiset kuvat

Huh huh, lumi on sulanut kohisten pois jo jonkin aikaa sitten, joten tulikin kiire esitellä nämä (ainakin) pari viikkoa sitten räpsityt frettien ulkoilukuvat! Näissä maa hohtaa vielä valkeana kuin mikä, kun nyt taas ei lumesta ole tietoakaan. Minun on myös pitänyt kirjoittaa jo muutaman viikon ajan eräästä tärkeästä ja ajankohtaisesta asiasta blogiini, mutten ole vielä saanut aikaan. Se on jotenkin joka kerta jäänyt alkumetreille, vaikka muualle olenkin siitä kirjoittanut ties kuinka pitkiä litanioita ilman mitään ongelmaa. Katsellaan tällä alkavalla viikolla.

Meille sattui jokin aika sitten (kun lunta vielä oli) karmea läheltä piti-tilanne Feran kanssa lenkillä, kylmät väreet kulkee selkäpiitä pitkin kun vain ajattelenkin tapausta. Etukäteen jo kerron että ei, tapaus ei liittynyt mitenkään irtokoiriin tai aggressiivisiin lenkillä vastaan tuleviin koiriin, kuten moni on ensimmäisenä kysynyt. Tällä kertaa vaaranpaikkana oli metsä; tarkemmin sanottuna siellä erään kannon alla oleva kolo. Tämä kanto on siis reilusti muutaman kymmensenttiä irti maasta juurien varassa, ja fretit sinne kesäisinkin tykkäsivät änkeä kaivelemaan maata. Eipä siinä mitään, mutta tällä kertaa sinne oli ilmestynyt jotakin jota kesällä ei ollut, tai jota en ole ennen huomannut koska freteillä on pysynyt valjaat päällä. Fera siis kaiveli kannon alta multaa, ja kun hetkeksi herkesin vahtaamasta neitiä silmä kovana kauempaa ohi menevän suuren koiran vuoksi, joka selvästikin etsiskeli kummallisen hajun aiheuttajaa. Nykäisin neidin hihnaa hieman, ja eikös sieltä tule fleksin päässä pelkät valjaat! Ei tässä mitään, valjaat ovat irroneet kyllä joskus aiemminkin ja tiedän ettei minun tarvitse panikoida hillerin katoamisesta metsikköön jos se on vieressäni ja valjaat lähtevät irti. Toisin kuin ihmiset yleensä luulevat "Niin niin että tollanen kun pääsee valjaista irti niin sehän kiitää tuhattasataa metsikköön niin että viuh vaan ja häntä näkyy eikä sitä löydy enää ikinä." Ei, ei se ole näin aikuisen, sinuun luottavan lemmikkifrettisi kanssa joka ei esimerkiksi ole säikähtänyt jotakin ja sen takia vauhkoontunut. Sen kuin vaan nappaat fretin syliin ja valjaat takaisin. Näin vilauksen Feran ruskeasta hännästä menevän kannon alle, mutta kun menin katsomaan ja työntämään käteni sinne ei frettiä näkynytkään. Sain juuri napakan otteen hännästä kiinni Feran änkiessä itseään kannon alta lähtevään maanalaiseen tunneliin! Yritin varovaisesti vetää frettiä pois tunnelista, mutta sen suu oli niin ahdas ettei se onnistunut. En uskaltanut vetää lujempaa ettei Feraa satu. Fretti yritti änkeä itseään vain syvemmälle, kun minä kaivan paljain käsin lumen alla ollutta routaista maata tunnelin päältä. Ei onnistu. Minun oli pakko vain vetää fretti ulos tunnelista hännästä varovaisesti, mutta voimalla. Sain Feran ulos, eikä se ollut milläänsäkään kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Itse suunnilleen tärisin ja sydän hakkasi kolmeasataa. Valjaat takaisin päälle ja mahdollisimman kauas tuosta kannosta. Olisi painajainen, jos fretti pääsisi vieläpä talvella tuollaiseen maanalaiseen tunneliin, joka voi jatkua vaikka useita metrejä. Milläs sen sieltä ulos saisit? Pääsisikö se kaivamaan itsensä helposti ulos routaisen maan ja puolen metrin lumikerroksen alta? Siitä vain hakemaan lapiota ja yrittämään kaivaa lemmikkiäsi ulos - tai vaihtoehtoisesti istua odottamaan tunnelin suulle josko se sieltä nyt sitten tulisi. Ei kiitos. 

Fera fretti ulkona

Fera fretti ulkona

Fera fretti ulkona talvella

Fera fretti ulkona - taking ferret for a walk

Suklaa fretti Fera puussa

Fretti suklaa

Suklaa fretti Fera puussa


Fera fretti ulkona

Suklaa fretti Chocolate ferret jill

Albiino fretti ulkona

Albiino fretti ulkona


Albiino fretti Mojito näyttää kieltä

Albiino fretti Mojito lenkillä

Fretti fretit kävelyllä

Ferrets outside fretit ulkona lenkillä

Tässä osa viimeaikojen kuvasadosta, loppuun vielä molemmista erittäin edustava tilannekuva:

Albiino fretti ilmeilee
Suklaa fretti Fera ilmeilee

8 kommenttia :

 1. Hahah, hauskoja noi kaks viimestä kuvaa! :'DD onneks sait Feran pois sieltä tunnelista! :)

  http://sofiaidaanneli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onneksi tosiaan sain! Oli kyllä aikamoinen säikädys minulle.
   Harmi että tuollaiset hauskat tilannekuvat usein on sitten niitä heilahtaneita.

   Poista
 2. Ahhaa ihania noi missä fretti on puussa ja seisoo melkein pystysuoralla tasolla komeesti karvat pörhöllään niin luontevasti. :D En tajua miten se pysyy siinä! Näyttää siltä että sen pitäisi kaiken järjen mukaan tippua kun ei hän se pidä oikeen mistään kiinni. siis se vaan seisoo melkein pystysuoralla pinnalla ihanku ei mitään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, vaikka fretit eivät kovin hyviä kiipeilijöitä tai hyppijöitä ole, Feralta ainakin luonnistuu puissa kiipeily jollakin asteella. Aika ketterästi se sinne kipuaa, mutta siinä täytyy kyllä silmä kovana vahtia aivan vieressä, ettei se horjahda ja putoa. Kyllä se on puusta meinannut tippuakin, mutta silloin on omistajan kädet tukemassa.

   Poista
 3. Miksi et ota tulevaa frettiäsi Suomesta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistäs sinä tiedät mistä minä olen kolmatta frettiäni ottamassa? :) En ole kyllä täällä blogissa tietääkseni maininnut halaistulla sanallakaan, mistä maasta tuleva frettini on kotoisin, ties vaikka Kiinasta! Otan sieltä, mistä löydän omasta mielestäni parhaan/ minua eniten miellyttävän yhdistelmän jonka suku on terve, jonka kasvattaja on yhteistyökykyinen ja jolla on järki päässä (toimii lain ja hyvän maun puitteissa, on myös henkisesti aikuinen jne.)
   Hassua, että "anonyymit" käyttäjät tietävät mistä olen frettiä hankkimassa vaikken ole blogissani tätä kertonut. :)

   Poista
  2. "Ulkomaillehan ne suunnitelmat tälläkin kertaa vetää, eikä edes kovinkaan kauas. ;)" Näin olet itse vastannut kommenteihin, joten miksi otat itseesi tästä? Minua ainakin lukijana kiinnostaa suunnitelmasi ja mielenkiinnolla odotan millainen tuleva perheenlisäyksesi on.

   Poista

Jätäthän meille tassunjälkesi!